21 Haz 2006

What and Why do you use the GNOME or KDE?

Kısır bir tartışma yaratmak istemiyorum ama bana göre Gtk/Gnome uygulamaları Qt/Kde uygulamalarına kıyasla daha kararlı ve kullanılabilir oluyor.Belki belli bir ihtiyacınızı karşılamak için bir program aradığınızda 10 farklı seçenekle karşılaşmıyorsunuz ama bulduğunuz 1 program işinizi gören program oluyor,Gnome üzerinde.En azından bu benim için böyle...
Uzun lafın kısası bir oylamaya gözüme çarptı Fedora forumlarında.Şu anki sonuçlar beni fazlasıyla mutlu etti :)

Linus Torvalds'a ithafen :
link

:)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Biz idiotlar için sevindirici bir haber bu :)

Arda Çetin dedi ki...

"KDE mi GNOME mu" diye bir yazının başına "Kısır bir tartışma yaratmak istemiyorum" gibi anlamsız eklemeler yapmayınız lütfen.
Özellikle de o eklemenin ardından "Gtk/Gnome uygulamaları Qt/Kde uygulamalarına kıyasla daha kararlı ve kullanılabilir" gibi cümlelerden önce hiç eklemeyiniz.
Amaç belliyken araca mahal kalmaz.

Ayrıca Fedora forumundaki bir ankette GNOME masaüstü ortamının birinci çıkması pek de ilginç değil.
KDE öntanımlı bir masaüstü ortamı öntanımlı olan bir dağıtımın kullanıcı forumdaki ankette de KDE'nin birinci çıkmasının ilginç olmaması gibi...

ismailasci dedi ki...

Yazinin tamamini oku Arda Çetin !
Senin gibilerine firsat vermemek icin gayret gostermistim kisacik yazida bile ancak yapacak bir sey yok mutlaka "atlayacak" bir yer buluyorsunuz sen ve senin gibiler !
Seni tanimam,ne is yaptigini ne yedigini ne ictigini bilmem,senin icin blog tutmuyorum,elestirinin ici dolu degilse benim blog'uma yorum yazma !